MEMBRES

Maria Florea Sitjà, violí

perfil maria

Nascuda a Esparreguera el 1993. Va començar a aprendre l’art de la interpretació musical des de petita amb el seu pare, el violoncel·lista Cristian Florea i amb només set anys va oferir el seu primer concert com a solista.

Ha rebut clases dels professors Gonçal Comellas, Adelina Oprean y Stefan Gheorghiu, així com classes magistrals de Sergey Kravchenko, Pamela Frank, Mauricio Fuks, Ivry Gitlis, Yair Kless, Maxim Vengerov i Maurice Hasson entre altres.

Des del curs 2010 al 2014 va ser alumna de l’Escuela Superior de Música Reina Sofia de Madrid, on va estudiar amb Zakhar Bron i Yuri Volguin, així com música de cambra amb Marta Gulyas i Heime Müller.
Va formar part del Grup Albéniz amb el que al Juny de 2013 van rebre de mans de Sa Majestat la Reina Sofía la distinció al quartet de corda més Excel·lent de l’especialitat de Música de Cambra.

El Juliol de 2016 va finalitzar els seus estudis, rebent distinció d’honor, al Royal Academy of Music de Londres, on va realitzar un Màster d’interpretació amb el professor hungarès György Pauk.

Durant la seva estada a Londres, va obtenir el primer premi al “David Martin Concerto Competition” (Royal Academy of Music), i va quedar finalista del concurs de música de cambra “Parkhouse Award” al Wigmore Hall.

També ha estat guardonada en concursos internacionals entre els quals “Jeunesses Musicales” a Bucarest, XIX Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, “Wieniawski-Lipinski Competition” Lublin (Polònia), “Young Virtuosos” Sofia (Bulgària) i al 2007 va ser sel.leccionada pel Cicle de Concerts El Primer Palau a Barcelona.

Al Maig de 2016 va obtenir el segon premi al concurs permanent de “Juventudes Musicales de España” celebrat a Sabadell.

Maria ha tocat com a solista en diverses ocasions els concerts per a violí i orquestra de Mozart, Mendelssohn, Brahms, Sinfonía Espanyola de Lalo, Triple Concert de Beethoven etc, en sales de prestigi internacional com el Palau de la Musica Catalana (Barcelona), Ateneu i Sala Radio (Bucarest), “Organ
Hall” (Moldavia), “Duke’s Hall” (Londres), Sala Thalia (Sibiu) entre altres.

Al Juny de 2017 va debutar com a solista al Teatre Monumental de Madrid amb la Orquestra “Radio y Televisión Española” interpretant el triple concert de Beethoven.

Després de finalitzar, aquest més de Juny, el postgrau a l’Universitat Mozarteum de Salzburg amb Rainer Schmidt, Maria continuarà els seus estudis a la “Musik Akademie” de Basilea.


Luis Peña González, violí

perfil luis

Comença els seus estudis a l’Escola de Música “Pare Antoni Soler” de Sant Lorenzo del Escorial amb els professors Francisco Comesaña i Polina Kortlaskaya.

L’any 2004 accedeix al Conservatori Superior de la ciutat de Salamanca on acaba els seus estudis superiors amb les màximes qualificacions sota el tutelatje de la professora Isabel Vilar.

L’any 2009 és becat per la Universitat de Tel Aviv per cursar estudis de postgrau a la Buchman-Metha School of Music de la mateixa ciutat on reb classes del prestigiós violinista Hagai Shaham.

La seva experiència, des de 1998, en moltes orquestres tat joves com professionals, l’han portat a treballar amb grans directors i solistes com: Yefim Bronfman, Misha Maisky, Gil Shaham, Renoir y Gautier Capuçon, Gerard Causse, les germanes Labeque, Zubin Mehta, Lionel Bringuier, Yoav Talmi, Alejandro Posada, Lutz Kolher, Maxim Vengerov i molts d’altres.

Ha rebut masterclass de grans violinistes i pedagogs com: Zakhar Bron, Yair Kless, Hagai Saham, Keiko Wataya, Jose Luis Garcia Asensio, David Grimal, Gerard Causse, Mauro Rossi i Enrico Onofri.

Durant tots aquests anys ha portat una intenssa activitat cambrística que l’ha portat a treballar amb grans formacions de renom internacional com Endelion Quartet i el Quertet Casals.

També ha pogut treballar amb personalitats com: Arnon Erez, Uri Vardi, Alberto Rosado, Kenedi Moreti. Va pertanyer al Quintet Fugato amb el guanya diversos premis i són promocionats per Juventudes Musicales de España a fer una gira arreu de la geografia del país.

Ha realitzat grabacions per l’SGAE i el segell discogràfic Naxos.


David Andújar Bernadí

perfil david

Comença els seus estudis a l’escola de música d’Igualada amb Josep Massana i Miquel Cordova. Es llicencia al Conservatori del Liceu amb Gonçal Comellas i Mauro Rossi. Continua al mateix conservatori del Liceu amb un postgraduat de música de cambra amb Manel Porta obtenint les màximes qualificacions.

Es continua formant amb el professor Eyal Kless, professor de la Buchman Metha Academy, a Tel Aviv. Paral·lelament també rep consells de Yair Kless.

Ha rebut classes de violinistes com Gordan Nikolick, Oliver Wille, Felix Ayo, Mariana Todorova, Miguel Borrrego, Yubal Godlivovich, Daniel Cubero… Entre molts d’altres.

El seu interès per a la formació el porta a treballar amb el Quartet Casals, Israel Haydn String Quartet, Kuss Quartet, Quartet Qvixote…


Mariona Tuset Casas 

perfil mariona

Inicia els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Allà estudia amb Amparo Lacruz i posteriorment accedeix al Conservatori Superior de Música del Liceu on estudia amb Peter Thiemman.

Un cop acabats els estudis superiors fa un postgrau a la Buchmann Metha School of Music de Tel Aviv on estudia amb Hilel Zori. Allà participa en nombrosos projectes orquestrals amb grans directors com Zubin Mehta, Herbert Blomstedt o Kent Nagano entre d’altres.

Ha rebut classe dels cellistes Raphael Wallfish, Richard Talkowsy, Damian Martínez, Micha Haran, Zvi Plesser i Álvaro Fernández entre d’altres.

Actualment col.labora amb la orquetrsa Unesco Barcelona i la Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

En l’àmbit de música de cambra forma part del Quartet Altimira i també del trio Guillamí amb el qual actuen regularment.

Ha format part diverses vegades de la formació octet de violoncels amb els qual van rebre la menció d’honor del premi Caja Madrid. També amb aquesta formació va poder tocar al prestigiós festival de música d’Eilat (Israel).